IES Antoni Maura

LA PRIMERA VEGADA...

Hi ha moments en la vida que tenen alguna cosa especial: la primera besada, la primera vegada que descobreixes la masturbació, les primeres carícies... i,naturalment, la primera vegada que es mantenen relacions sexuals amb penetració o, el que és el mateix, el primer coit.sexualidad

En general, la primera vegada sol decebre bastant perquè se'n tenen expectatives molt altes, ja que esperam que sigui un moment meravellós, el que es veu a les pel·lícules, a la televisió o el que ens conten els nostres amics i no sempre és així. Si ho demanàssim a tots els que tenim al nostre voltant ens trobaríem tot tipus de respostes i opinions: que fou més senzill del que esperaven, que fou únic i irrepetible o,  fins i tot, que va ser una experiència horrible. Perquè et facis una idea, el 20% dels al·lots i el 60% de les al·lotes, consideren que va ser una experiència desagradable.

Tothom té una experiència diferent d'aquest moment de la mateixa manera que cada persona escull el moment que creu que és l'adequat. Per a uns és imprescindible que existeixi un profund afecte i confiança en la parella, en canvi altres ho poden considerar un moment més del seu desenvolupament sexual sense donar-li gens d'importància.

Hi ha una sèrie d'aspectes importants sobre la primera vegada que has de tenir en compte:

La por al dolor: és una de les coses que més preocupa (sobretot a les al·lotes), encara que la primera vegada no tens perquè sentir dolor. En cas que es produís, veuràs com aquest dolor té una explicació lògica i és a causa, en gran part, de la falta d'informació.

La vagina de la dona és molt elàstica i s'adapta perfectament a la mida del penis, malgrat que et sembli molt gros i, a més, tant la vagina com el penis disposen d'unes glàndules que en estat d'excitació segreguen un líquid que lubrica la zona i afavoreix la penetració. Però si en el moment que s'ha de produir la penetració estàs nerviosa per la causa que sigui, els músculs de la vagina es contreuen i poden tancar parcialment la vagina i dificultar la penetració i a més, sense excitació no hi ha lubricació i tot és més difícil. Per això, els jocs previs són molt importants en les relacions, ja que aconsegueixen preparar el cos per a la penetració, disminuir el nerviosisme i augmentar la lubricació.

Si l'al·lot, en intentar la penetració, percep que el penis no entra amb facilitat, ha de demanar a la parella si li fa mal, i en cas de ser així, deixar d'intentar-ho i tornar a la fase de les carícies, massatges, abraçades... i teniu en compte que hi ha altres maneres de satisfer el desig sexual.

L'himen: és una petita membrana que recobreix parcialment l'entrada de la vagina. L'himen de cada dona és diferent, cada un  pot tenir una consistència diferent o fins i tot pot ser que alguna dona no en tengui o que es rompi a causa d'alguna caiguda, anar amb cavall, bici o en introduir els dits dintre de la vagina en masturbar-se. També és probable que l'himen s'esquinci  en la primera relació amb coit, en aquest cas es pot produir una petita hemorràgia, però no passa sempre.

Avui en dia, amb la utilització dels tampons durant la regla pot ser que l'himen es dilati i això explica que no hi hagi cap dificultat durant la penetració.

L'embaràs: en contra del que molta gent creu, SÍ pots quedar-te embarassada en la teva primera relació amb penetració, hi ha el mateix risc com en qualsevol altra relació sexual i per tant, has d'emprar preservatiu. Començar a tenir relacions sexuals implica una nova responsabilitat que has d’assumir, a partir d'ara hauràs de començar a utilitzar un mètode anticonceptiu per evitar, no tan sols un embaràs no desitjat, sinó també el contagi de malalties de transmissió sexual.

En cas que fallin els mètodes anticonceptius hauràs d'anar al metge perquè et faciliti la píndola de l'endemà. Cal recordar que és una solució d'emergència que no s'ha d'utilitzar de manera habitual.

Quan?: no hi ha una edat ideal,depèn del moment en què et trobis preparat. No has de tenir pressa, encara que els teus amics ja ho hagin fet o la teva parella t'ho demani insistentment, has d'esperar el moment en el qual estiguis segur,  que realment et faci ganes.

 

 

 

 

 

 

Sobretot elegeix bé la persona, oblida’t de coneguts en nits de gateres, és millor elegir a algú que t'agradi molt i que et faci sentir especial. Mai no ho facis per pressió social o perquè la teva parella t'ho demani.

 

 

També has de saber que l'alcohol, les pastilles, els llocs inapropiats (amb falta d'higiene), sense preservatiu, la falta d'afecte i confiança amb l'altra persona,... fan que aquesta primera vegada no sigui tan especial com havíem imaginat.

 

 

Estàs aquí:Home Sexualitat